Vi är inte bara snygga, vi är förskollärare också!

Någonstans här på hemsidan står det säkert, men för den som missat detta så är vi inte bara världens snyggaste och starkaste barnmusikband. Vi är även förskollärare också.

Tre av oss jobbar i området Öster 1 inom Malmö stad som just förskollärare, och på en av våra arbetsplatser har vi en teater. En riktig teater. Ni vet en sån med omklädningsrum, nedfällbara stolar och en foajé? En sån teater har vi. I alla fall nästan. Vi får använda den, kan vi säga.

Det är hur som helst där vi satt upp våra föreställningar Tidens Led och Sjörövar-rövare.

Under Sjörövar-veckan så var det egentligen bara jag (Johan) som arbetade i området eftersom de andre tre höll på att avsluta sina lärarutbildningar. Men när vi gjorde Tidens Led så var vi alla fyra anställa, och gjorde därav föreställningarna på arbetstid. Just därför ville vi göra något som var lite mer än ”bara” en musikföreställning som var svinbra.

Vi ville försöka inspirera till att förskolorna som var och tittade fortsatte arbeta med musiken/föreställningen. Temat för skivan och föreställningen var dinosaurier och andra förhistoriska djur, vilket är ett ämne som nästan alltid dyker upp hos barn i förskoleålder.

Vad vi gjorde var att skriva en lärarhandledning och göra ett enkelt arbetsmaterial till föreställningen (funkar lika till bara skivan), och denna kan ni ladda hem helt gratis här!

Låtarna kan ni lyssna till via Spotify och alla andra streaming-tjänster. Enklast för förskolan bör vara att köpa låtarna via iTunes eftersom det fortfarande är en liten gråzon medan Spotify är helt olagligt för förskolor (åtminstone i Malmö).

Mycket nöje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *