Rimstad. Vad är det?

Ja vad är Rimstad och Rimstad Rockerz egentligen? I den riktiga världen är Rimstad en liten norsk by ca 7h bilfärd från Malmö, ser relativt trevligt ut på google maps och vi funderar på att köra dit endast för att stjäla skylten. Men i den roliga världen, dvs fantasin, är Rimstad landet, eller staden, där väldigt många äventyr utspelar sig. Tänk The Simpsons Springfield eller Family guy´s quahog där samma platser så som Rimslottet, tamburinskogen, marakasöknen osv samt karaktärere som Rasmus Ramsman, Skallerormen Pär, Skelettet Sven, kapten Ben Knota återkommer.

Själva namnet, Rimstad, kommer från att vi i uppgiften som skapade musikalen Superhjältar tänkte jobba med rim och ramsor som huvudinriktning, då blev staden rent naturligt Rimstad och huvudkaraktären Rasmus Ramsman. En intressant sak som upptäcktes efter att vi skrivit färdigt superhjältar var hur det omedvetet plockats saker ur vardagen och lagts in i Rimstads värld , ett bra exempel på detta är att spindeldrottingen Sara (som för övrigt är döpt efter en klasskamrat) bor på Tondövsvägen 1 och av en slump råkade jag (Anders) se att på vägen till mitt jobb passerade jag Tordönsvägen.

Efter vi kände oss färdiga med musikalen Superhjältar så började vi mer och mer rikta in oss på musikdelen av framförandet, och eftersom Skönsjungande Sebastian har en stor kärlek till dansband så ville vi vara som ett snyggt dansband som reser ut från Rimstad för att underhålla. Och vad är mer dansband än att döpa sig till namnet på stället där man kommer ifrån eller en medlem samt lägga in ett Z ist för s. Så vi tog namnet Rimstad Rockerz. Jag skulle säga att vi ständigt balanserar på gränsen mellan vuxet och barnsligt. Våra låtar kan handla om bajs, tidens oförlåtande framfart, döden eller en transvestit som har en kjolbutik. Vi har spelat samma låtar för både 3åringar på förskolor till 53åringar på en aw för förskollärare och på båda ställena blir det både skratt och dans.

Så vad är Rimstad då? En riktig by? En påhittad stad? 100% fokus på kul och 0% fokus på tråkigt? Jag skulle säga att det är lite av varje och efter detta inlägg kanske folk slipper ställa den undrande frågan ”Vad är Rimstad? Är ni därifrån?”

Ja. Det är vi!

 

                                                                                       Vägen till riktiga Rimstad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *