Om vad vi spelar vid sidan av Rimstad

Rimstad i all ära men ibland vill vuxna människor göra vuxna saker och låta fula flugor, bajskorvar, Jaguarer och annat vila lite. Vi är ju alla musiker med mera i bandet och har en del projekt vid sidan av världens bästa band i hela världen.

Till exempel så har Anton släppt flera skivor i eget namn, ”Anton Freyr” på spotify, där han sjunger låtar om kärlek, religion och annat som inte finns på riktigt. Texterna är både djupa och poetiska med inslag av diverse kön. Tänk att ni korsar Mikael Wiehe med  Eddie Meduza. Jag (Anders) har fått äran att spela lite gitarrsolo på några låtar, tänk om och om du vore som mig, där jag spelar mitt snyggaste och snabbaste. Magi med andra ord! Men han är inte bara poet, hans konstnärskap sträcker sig även till ritbordet där han skapar fantastiska bilder av folk som hänger sig på diverse platser, framsidor till biblioteksbroschyrer och då Rimstads skivomslag. Han har även gjort en föreläsning om hur dom jobbar med musik på Nydala förskola för musikprofilens studenter.

Johan Eckman är en mångsysslare och trendföljare (där blev Johan arg på mig) av rang! Brygger öl! Bakar surdegsbröd! Brygger coldbrewkaffe! Blandar drinkar! Och har sist men inte minst gått och blivit en sån där Ginkille som garnerar sin G&T med enbär, kryddpeppar, limezest, limeskiva och rosmarinkvist för att sen dricka den i godan ro framför så mycket bättre! Han gör även låtar under sitt alias Sleepy Songs, finns på spotify, det är i ”nu är de fan dags att sova unge!” genren av musik och lever upp till sitt rykte, vid tillfällen har min 1åring inte klarat mer än 2 låtar innan han sov som en stock! Dessa låtar selar han in helt själv i sin studio, samma studio som vi spelar in alla Rimstadskivor. Där spelar han även in andra så om ni vill spela in en skiva till bra pris så är det bara att säga ifrån! Någon som har spelat in sin skiva där är artisten Broms Friskusen, Johan spelar piano i det bandet. Om ni inte sett eller lyssnat på Broms så gör det! Spelar allt som oftast på Mässingshornet i Kirseberg. Både Broms och Anton ska spela där 27/10 2018, bara att pinna dit och njuta av de sälla tonerna!

Jag då? Vad gör Anders när han inte maniskt skriver låt efter låt, saga efter saga eller blogg efter blogg till Rimstad då? Ja vad gör jag egentligen? Ingenting egentligen. Jag gillade att spela datorspel, träna, läsa böcker och sånt men så fick jag en unge till för 1,5 år sen och köpte ett hus som ska renoveras. Så nu är det väl jaga en hyperaktiv unge och försöka slipa en trappa jag fördriver tiden med. MEN mellan varven hinner jag skriva lite fler låtar, jag har ju min estetiska tid kl 06:20 – 08:10 måndag och torsdag innan jobb! Så i början av nästa år eller slutet av detta, lite oklart, släpper jag en ep med typ 5 låtar i eget namn. Det blir lite visjazz, folkmusik och annat med låtar om ADHD, kyrkogårdar, en fet kärring, nått jag kallar en mumlig winnerbäcklåt. Allt är väldigt knädjupt men kul att testa nått nytt! Jag är även professionell skådespelare, har spelat in en och annan reklam så behöver ni skådespelare är de bara att skriva, och har spelat samt varit dj inom den härliga LSS-världen.

Sist men inte minst har vi Sebastian! Han spelade hammbåll (handboll på simrishamnska) men gick i pension från det pga ”ont i hjartat å bened”.

Något vi alla, utom Johan, har gjort är att vara med i reklamfilm för mjölk. Vi fick betalt i att det var kul, men det var fantamig väldigt kul! Speciellt i efterhand! Så i filmen under får ni se den sista vi gjorde och den vackra kvinnan i filmen är min fru! Bara en sån sak! Enjoy!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *