Om Månen och Natten

Johan:
Jag väljer att inleda det här inlägget eftersom det är två gamla låtar det gäller som jag egentligen inte har ett endaste dugg med att göra. Innan jag blev medlem, eller ens börjat jobbar tillsammans med Rimstad Rockerz som producent tyckte jag att Natten-skivan var den bästa skiva. Och Liten var den bästa låten. Men jag tyckte också att det var någonting som saknades på dessa. Piano.

Så jag frågade Anders, som hade spelat in skivan, om jag kunde få ut lite orginalfiler för att göra mina egna versioner av låtarna. Det fick jag. Däremot så fanns det inte ett givet mål med varför jag gjorde det. Kanske var det bara mitt eget ego som ville ha sig en boost, eller så ville jag bara spela lite piano.

När sen planerna på en uppföljare till Natten började ta form, och jag var med i bandet på riktigt, så kom de här låtarna väl till pass. De låg ju ändå bara där och skräpade i min dator, upp-producerade och klara!

Anders:

Vad kan sägas om dessa låtarna som inte redan sagts i ett annat inlägg här på bloggen? Låtarna är tveklöst dom populäraste från skivan Natten, möjligtvis ligger Liten i topp 3 med, och jag håller med Johan om att den låten är bäst på skivan. Dock tycker jag även att Skuggor och Gubben i månen får helt för lite uppmärksamhet. Det är kul att höra en alternativ version av dessa och hurdy gurdy-melodin i början av Månen lyfte verkligen låten en hel del. Jag vet inte om jag gillar dessa versioner bättre för jag tycker inte sämre om de andra i kontrast, men man e ju ganska trött på dom efter några år så de var passande med en nyversion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *