Om låten Rider ut en storm

Anders:
Den här låten är egentligen två andra låtar som jag inte gillade men tyckte om delar av. Introt är till exempel från en låt som jag kallade ”denna stad” och var början skriven till en musikal som hade arbetsnamnet ”Inger-borg”, men som många idéer så blev det inget av den, men jag hann i alla fall skriva några låtar som kunde stjälas till annat, till exempel detta introt.

refrängen i låten är stulen från en annan låt som också hette rider ut en storm, mest på grund av hur refrängen går. Det som blev kvar av den gamla låten var ju verserna som numera är verser i låten hand i hand på skivan.

Så både intro och refräng är tagna från andra låtar, då behövdes bara vers. Jag kan inte säga att där låg någon särskild tanke bakom verserna egentligen, inga långa rödvinsfilosfiska idéer eller djupare mening, jag ville egentligen bara skapa en bild som passade refrängen. Så första versen blev bildlig om hur någon ligger i sängen och väntar på att ett oväder drar förbi. Andra versen ville jag vara en lite mer korksniffande låtskrivare och gjorde allt metaforiskt istället för bildligt, allt för att vara speciell.

Mer än så var det inte med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *