Om låten Klockor

Anders:
Låten Klockor handlar om när personer i ens närhet går bort, det är ju alltid tråkigt men ibland går personer bort som ändrar mer än att dom inte är på plats längre.

Det kan vara släktingen som resten av släkten samlades runt på alla högtider, det kan även vara den som bodde på stället högtiderna firades. Då blir det plötsligt att resten som samlades runt och hos dessa personer splittras, nya julfiranden, nya ställen att fira födelsedagar och ingen som behöver besök ett par gånger i veckan.

Så egentligen handlar texten om folk som plötsligt går bort och förändrar både traditioner och vardag. Det som är ganska intressant, tycker jag, är hur det kan förändra så mycket för vissa men för utomstående förändras inget alls. Oftast har dom inte träffat eller sett personen som försvunnit och förändrat det mesta för en annan.

Ganska deppig text som jag var tveksam på att ge ut, men Johan gjorde ett så bra arbete med musiken att den självklart fick vara med.

Johan:
Egentligen allt ni behöver veta om denna låt, förutom den fina historien Anders berättar, är ju såklart att den här låten gav upphov till en mindre (större?) konflikt i bandet. Ni kanske minns den gången då Anders blev ägd? Det var hur som helst den här låten det handlade om. 

I övrigt tycker jag min tolkning av Anders text passar perfekt! Det är vemodiga, ”visiga” tongångar i moll med dominantsjuor så det svänger om det. 

Så här kommer den då; Klockor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *