Om låten Hand i hand

Anders:
Den här låten var från början egentligen inte avsedd till något alls, jag skrev den men tyckte att versernas text var för banala på något sätt men att refrängen hade en ganska bra melodi och ackordgång, fast även i den var texten rätt kass i sammanhanget.

Jag tog helt enkelt den enda delen av låten jag gillade och skrev om verserna varpå Johan tog dessa verserna och skev om refrängen. Tänk så bra det kan lösa sig!

Johan:
Det rådde en viss förvirring i början av produktionen av den här låten och låten som på skivan heter Rider ut en storm. Anders hade nämligen en text som han kallade Rider ut en storm (den som tillsatt blev Hand i Hand), och sen skrev han en ny låt som hette Ett ljus där refrängen gick ”Rider ut en storm”.

Eftersom den nya låten skrevs från början till slut av Anders så fick den heta Rider ut en storm, och den här fick heta något annat. Också ganska rimligt eftersom jag helt enkelt skrev en ny refräng till Anders verser för att inte frasen ”Rider ut en storm” skulle vara refräng i två låtar på skivan (två låtar i rad dessutom, nu med facit i hand).

Temat är någorlunda samma, och ordet ”storm” förekommer ju faktiskt i båda låtarna. Kanske för att de helt eller delvis är samma låt från början? Eller, hur det nu var… Förvirringen fortsätter!

Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *