Om låten Eko

Anders:
Texten till låten Eko skrev jag för länge sedan , kanske 2015 eller 2016, vid köksbordet i min lägenhet i Lund. Som bekant så är inte melodin eller ackorden i närheten av hur jag skrev den, det såg Johan till, vilket kanske är tur för jag kan för mitt liv inte minnas hur jag spelade eller sjöng den.

Texten handlar i vanlig ordning om min fascination för universum, rum och tid, som typ låten liten, månen, gammal som jag osv. En one trick pony kallar folk mig. Hur som helst har jag för mig att jag satt och klurade på ljus, hur det är något som skickas från källa till mottagare, då måste det finnas ett mörker innan ljuset, ett före där ljuset inte finns, för att plötsligt finnas när det träffar något, tex oss här på jorden. Men det måste även finnas ett mörker bakom när källan, tex en stjärna, dör. Så innan själva ljuset träffat något och källan till ljuset slocknat är där bara ett ”paket” ljus som färdas i ett evighetslångt universum. Hur länge har det färdats innan det träffar något som kan uppfatta att det finns alls och hur länge kommer det att fortsätta komma? För egentligen är det bara ett eko av en stjärna som man ser och inte den riktiga källan.

Sånt sitter jag och funderar på ibland. Och denna gången blev det låten Eko!

Johan:
Detta är ju utan tvekan den mest fartfyllda låten på skivan. Och jag fick äran att sjunga den! Särskilt speciellt såklart eftersom det är den första låten jag sjunger lead på i Rimstad. Det kanske kan bli någon enstaka någon gång ibland, för jag nöjer mig gott med att spela piano. 

Anders har gått igenom texten så bra, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om musiken. Kul att min gamle gymnasiekompis från Arvika kunde komma förbi och spela lite tvärflöjt! 

Jag nöjer mig så. 

Och här kommer då låten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *