Om ett av mina värsta gig

Innan rimstad rockerz spelade jag (Anders) i ett rockband vid namn jeer, vi finns på Spotify för den nyfikne. 

Med ett väldigt mediokert rockband som är i princip helt okända kommer det helt naturligt många många sjukt dåliga spelningar som ska göras. Samtliga är utan gage och inför ca noll personer i publiken, och det är en bra kväll. 

Ett sånt här minnesvärt gig var när vi skulle spela på wermalnds nation i Lund. Vi hade blivit kontaktade av deras rockklubb där vi och ett band till skulle spela. Gratis så klart! 

Vi accepterade detta oemotståndliga erbjudande och det var dags för spelning!

Det vi möts av när vi kommer ner i källaren där klubben ligger är……ingenting!

Det är helt nedsläckt och inte en själ finns att finna. Vi och det andra bandet letar upp någon som säger att dom inte öppnat för se va en jättestor middag i rummet bredvid, perfekt kan man tänka men dom hade ju allihopa dragit vidare till en bar och klubb som var öppen! 

Vi började rigga och skulle ha soundcheck. Då visar det sig att dom som håller i klubben aldrig använt ett mixerbord eller någon form av pa utan helt enkelt inte vet något om något när det kommer till detta. Dom fick inte ens igång ljudbordet.

Efter en lång process så lyckades vi få ljud i allt men det lät så klart skit men de va inte mycket att göra åt saken. Under tiden vi spelare vårt set så råkade vår basist vara kritisk mot ljudteknikern mellan två låtar, detta resulterade i att arrangören för klubben kom upp på scen, under en låt, och tog honom hotfullt i kragen samtidigt som han skrek honom i ansiktet om att inte snacka skit. 

Härlig stämning!

Publiken bestod endast av det andra bandet som skulle spela efter oss. Och under deras set var vi de enda i publiken. Man måste ju ställa upp. 

Som avslutning blev vi krävda på pengar för en cola, 10kr, den ingick visst inte i gaget. Vilken avslutning! 10 välspenderade timmar! 

Det enda roliga att ta med sig från spelningen var vår sångares historia om hur han stal en bas från ett välkänt svenskt band på en festival flera år tidigare. 

Detta kan låta som en engångsföreteelse men såhär var kanske 80% av spelningarna med ett okänt, mediokert rockband! 

Efter 50 sådana upplevelser avsvor jag mig vuxenmusik, jag kommer säkert ha återfall men aldrig driva ett mediokert rockband igen! 

En annan gång ska jag berätta om hur det är att spela med världens bästa barnband i hela världen! 

Cool logga hade vi iaf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *