Om den gången Sebastian ljög

Jag, Anton och Sebastian gick , som ni kanske redan vet, på Malmö universitets förskollärarutbildning med musikprofil. På den profilen erbjuds, utöver allt som alla på den ”vanliga” förskollärarutbildningen (Ja! Vi jobbar hårdare OCH är snyggare! Lev med det!), gitarrlektioner. Läxan på dom lektionerna kan vara att spela in ett komp på en video som sedan laddas upp i en stängd Facebookgrupp för att läraren ska kunna se och sedan komma med feedback.

Sista inlämningen var att spela en låt och sjunga texten till den samtidigt. Sebastian valde att sjunga Phil Collins ’You´ll be in my heart’ från filmen Tarzan, och detta var innan han avslöjat att han hade en asbra sångröst, men skulle vara lite kul.

Sebastian satte kameran så att hans huvud inte syntes i bild, spelade sedan gitarr men fick hans sångutbildade bror att sjunga. Videon laddades upp i facebookgruppen och komplimanger började hagla över Sebastian. På lektionen fick han väldigt mycket beröm av läraren som inte kunde tro sina öron; och alla kvinnor, samt en och annan man, tittade längtande på honom.

Dagarna gick och Sebastian började bli nervös; ryktet hade spridit sig och folk ville höra honom sjunga. Mer och mer nervös lufsade han runt i korridorerna på orkanen och försökte undvika att bli konfronterad med en låtönskning.

Jag och Anton försökte vara stöttande och drog ständigt upp det i tid och otid; spelade upp videon för främlingar och sjöng på låten under lektionstid.

Det hela ebbade ut efter några veckor men jag tror inte att någon egentligen fick veta sanningen.

Nu vet dom.

Sebastian ljög!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *