Om den gången Anders blev ägd

När vi skulle bestämma vem som ska få sjunga vilken låt på den nya skivan ville Anton väldigt gärna sjunga låten Klockor för att den gick i 6/8, det är ju lite hans grej. Jag, Anders, vägrade dock låta honom göra detta för att texten handlar om alla mina släktingar som dog under 2013. Vi diskuterade fram och tillbaka, Anton hade vattentäta argument som ”jag paxade den först” och ”Jo de ska jag” medans jag betedde mig som en vuxen och skvallrade till Johan och bad honom säga till Anton.

Efter veckor av diskussioner så satte jag ner foten och sa ”JAAAG! SKA SJUNGA DEN!!!!!” Och Anton gav sig, egentligen inte men jag sjöng in låten.

* 6 månader passerar

Anton lägger upp en bild på facebook om hur sista sången på nya skivan har lagts. Jag undrar så klart vad dom sjungit in och får svaret ”Äh, bara lite fraseringar och sånt”. Okej tänker jag och lever lycklig i alla mina dagar.

Tills dagen efter….

”Nu har sista mastern av vår nya skiva blivit klar, den ligger i dropboxen. Nu ändras inget mer”

Så skrev Johan.

Kul! Tänkte jag och gick in i vår gemensamma dropbox, satte igång Klockor….och hörde Antons ljuva stämma istället för min. Jag satt en stund och försökte smälta vad jag precis hört. En kupp!!?? Ett skämt? Eller? Vad pågår.

Jag försöker skriva i vår chatt men ingen svarar. Timmarna går och sen svarar dom. Inte på mina frågor men bara om att nya mastern låter bra. Anders börjar bli lite arg.

Det går flera timmar och nu har jag varit arg nästan hela dagen. Jag har planer på att sluta i bandet och ”Fan starta ett nytt band där bara jag är med”, jag vet inte vad de skulle göra för nytta, jag har även (numera brända för att ta bort bevismaterial) ingående planering i hur jag ska döda Anton och få det att se ut som en olycka.

Efter många långa och arga timmar så kryper det fram att allt var ett väldigt välplanerat skämt. Det hade visst varit i görningen sen jag vägrade låta Anton sjunga låten från början.

Nu känns det ju lite dumt att jag vandrat runt här i Hurva och högljutt skrikit ut i tomma intet som en jävla galning. Vad ska grannarna tro? Tur det är väldigt ont om grannar i Hurva!

Såhär i efterhand är jag glad att jag inte hann mörda och så. Det hade blivit så snopet när de visade sig vara ett skämt!

Image may contain: 1 person, indoor
En lögnares ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *