Om Dagen

Idag släpps vårt nya album Dagen som är en helt rimlig fortsättning på albumet Natten. Rimligtvis bör det så småningom komma flera album med samma tema; ”förmiddagen”, ”eftermiddagen”, ”strax efter lunch” och ”för tidigt för att vakna men vi måste ju fan jobba för att försörja oss och våra familjer”. Men nu tar vi Dagen i första hand.

Som Anders redan varit inne och nosat på i introduktionen till första singeln Gammal som jag så var Natten2 (arbetsnamnet på albumet) ett litet experiment om hur vi skulle kunna göra allting annorlunda i vår process med en skiva.

Tidigare har Anders själv skrivit de flesta av låtarna som kommit efter det första albumet Superhjältar. När jag, efter omröstning, blev medlem i bandet var mitt först steg att skriva en egen låt. Arbetsnamnet på den var Wow. Such hit. Very good. eller nått i den stilen. Det namnet behöll vi inte, utan titeln blev istället Men ibland.

Precis som Anders nämner så ville Anders även in och ändra i min låt, men det tillät inte jag. Jag föreslog istället att jag skulle skriva musiken till låtarna och Anders står för texterna. ”Men jag skriver musiken medan jag skriver texten” sa Anders. ”Jaha, men inte den här gången” sa jag. Och sen var det egentligen inte så mycket mer med den saken.

Efter lite grävande lyckades Anders hitta några, egentligen färdiga, låtar. Han skickade över dem och jag tog bort allt vad musik och ackord heter och började istället komponera egna melodier och egen musik till texterna.

Och så flöt det på!

”En låt måste jag väl få skriva själv” bönade och bad Anders.

Jaja. EN låt då. Rider ut en storm blev den låten.

Redan några månader tidigare hade jag kommit över original-projekten från skivan Natten och börjat göra om produktionerna lite så som jag hade velat haft dom från början; vilket i det här fallet betyder med piano. Vi beslöt oss för att det här är ett bra tillfälle att få ut två av dessa versioner. Därav en återutgivning av låtarna Månen och Natten.

Och så gick det alltså till när skivan Dagen kom till. De kommande veckorna kommer vi gå igenom låt för låt, vilket kanske är roligare för oss än för er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *