Om att spela på AW i Lomma

I början av sommaren, eller i slutet av vårterminen, beror helt på hur man ser det, så fick vi ett samtal från Lomma. Det var förskollärare som skulle ha en sommarfest, inte för barn utan för alla vuxna, på kvällstid, med lite vin och annat inblandat. Kul men konstigt tyckte vi och sa så klart ja! För att anpassa det till publiken så blandade vi våra låtar med några covers och jag (Anders) slängde ihop ett melodikryss i stil med dom från serien Hipp Hipp. I slutändan hade vi livemelodikryss som egentligen inte gick att lösa om man inte visste svaren. Eller det går nog att lösa om man tänker lite utanför boxen.

När vi kom till festen, som var i matsalen på en nybyggd skola i Lomma, satte vi upp våra saker och började mingla med folket där. Efter bara en liten stund fick vi frågan om vi kunde hjälpa dom att spela när dom sjunger en välkomstlåt med samma melodi som suntriplåten i sällskapsresan. Självklart kunde vi det! När vi stod och övade på den låten så kom en något förfriskad person och viskade i örat, ni vet sådär nära så det blir lite kondens inne i örat som senare rinner ut och ner på kinden, ”kan ni spela låten vi är på gång med Tomas Ledin? vi har en rolig text till den om chefen?” Självklart! Sa vi och började öva på den med!

När det var övat lite och alla sjungit välkomenlåten så fick vi sitta med vid borden, där fick vi chansen att prata med folket på plats, vilket var kul men efter en stund började vi förstå. Ingen av dessa människor visste att det var ett barnband som var anlitat till deras fest! Folk såg både besvikna och stötta ut när det började uppdagas, peppen var inte på topp just nu och precis då fick vi den subtila ”Upp o spela nu me er!” signalen av chefen.

I det stora hela blev spelningen en succé och något av det roligaste vi gjort. Alla i publiken var med på konceptet och verkade tycka det var riktigt roligt.

Några höjdpunkter var:

Anton stod på ett av matborden och råkade sparka vin över hela chefen redan under låt 2.

Vi trakasserade ständigt en person som var väldigt obekväm med att prata i mikrofon

Anton dansade tryckare bakom mjölkmaskinerna med en från publiken under låten natten

Det lite för morbida skämtet som sänkte stämningen totalt. Ni som var där vet vilket jag menar

 

Folket börjar trilla in!
Melodikrysset!

Detta hoppas vi få göra igen! Och melodikrysset har vi ju kvar om någon är sugen på att vi kommer och kör samma sak på er fest!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *