Om att spela in en sjörövar-rövar-skiva

Från början var det bara sagt att det skulle bli en skiva med sjörövar-tema. Så var beställningen. Anders och Anton hade spelat på min bröllops-/30-årsfest, och deras betalning för mödan var ett riktigt bra pris för att jag skulle producera nästa platta till Rimstad Rockerz. Det här var alltså ungefär ett år innan de, i en hemlig grupp på Facebook, hade omröstning om huruvida jag hade biceps nog för att bli fullvärdig medlem i bandet. Det där med bicepsen är fortfarande oklart, men medlem blev jag. 

Hursomhelst. 

Det skulle bli en sjörövar-skiva. Enkelt så. Helt plötsligt skulle det inte alls bli en sjörövare-skiva utan en sjörövar-rövar-skiva. Och hur låter en sån?!

Med facit i hand ungefär såhär:

Till skillnad från Tidens Led, som jag skrev om sist, så jobbade vi lite från andra hållet den här gången. Anders och Sebastian spelade in sina gitarrer till alla spår och sen spelade vi in all sång. Jag tror bara vi la en riktigt intensiv dag på att lägga alla grunder, och sen spenderade jag några kvällar de kommande veckorna för att spela in trummor, bas och piano. Ytterligare en kväll för körer, och sen började vi spela in nästa album (alltså Tidens Led) trots att vi inte ens hade hunnit släppa Sjörövar-Rövarna. 

IMG 0974

Det här albumet är mer anpassat efter den sättningen som vi har i bandet. När vi spelade den här föreställningen på Nydalateatern hade vi till exempel inga som helst backingtracks. Istället hade vi två gitarrer, ett piano, en bastrumma (som jag stampade på samtidigt som jag spelade piano) och fyra sång. Och så var även målet med produktionen från min sida. Lite mer som jag brukar tänka när jag spelar in exempelvis singer-songwriters. 

IMG 0975”Har du en ficklampa i fickan eller är du bara glad att se mig?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *