Om att spela i Västra Hamnen.

För andra året i rad (det måste hända minst två gånger för att vara på rad för man kan ju inte säga en gång på rad; det hade ju varit helt sjukt att säga) blev vi inbjudna till Bryggans förskola i Malmö för att sparka av höstterminen med bravur! Och sparka; det gjorde vi!

Vi var riktigt kaxiga efter förra helgens spelning i Kävlinge och trillade in på förskolan med glada miner och tuff attityd redan klockan 08:00. I personalrummet vankades det finfrukost och Anton var inte sen på att hälla kaffe över hela sin arm, samt kostym.

Det var i personalrummet vi började känna av en viss tryckt stämning som dämpade våra glada miner en aning. Det hade visst varit ett pågående bråk mellan personal, förste förskollärare samt biträdande förskolechef sen förra årets spelning. Ett helt år hade detta bråk infekterat förskolan och nu var det dags att få ett slut på det hela. Vi blev helt enkelt ställda mot väggen.

”Vi måste veta. Vilket väder var det när ni spelade förra året?”

”Det regnar aldrig när vi spelar” sa vi.

”Fan” sa Förste förskolläraren

Och så var det med det. Ett år bråk som kunde löst sig själv med ett mail. Det visade sig iofs senare att det hade varit både svinkallt och regnigt men det är inget vi pratar högt om.

Efter denna incident satt alla och pratade glatt i personalrummet då det plötsligt kom in en pedagog och gratulerade biträdande förskolechefen på hennes 35års-dag! ”Grattis” sa pedagogen, ”tack så hemskt mycket” sa chefen förvirrat. Hon fyllde ju inte år och är EN BRA BIT ÖVER 35!

Flera grattis senare började hon bli irriterad och undrade varför alla grattade. Bredvid henne satt Anton helt svettig och röd i ansiktet, när hon än en gång undrade varför folk gratulerade hela tiden så hördes det ett ”Hnnnnn” från en knallröd fnittrande Anton. Efter en stund kröp det fram att han skrivit att hon fyller 35 på en whiteboard vid hennes kontor där all personal på förskolan går förbi!

Självklart följde vi upp med att få hela förskolan att sjunga ”vi gratulerar” under spelningen. Det var kul!

En annan sak som var kul, i alla fall i Kävlinge, var Anders ”trycka upp röven lite för nära barns ansikten under låten Jack Jaguar”-trick. Självklart gjordes detta även här, men till skillnad mot Kävlinge blev stämningen riktigt dålig. Känsligt folk i västra hamnen!

I efterhand fick vi höra att någon från barnkanalen var och tittade på oss. Kul! Så om ni vet vem det är och/eller känner någon på barnkanalen kan ni meddela att vi gärna spelar på deras finfina kanal. Och om dom behöver ett gäng att ta över Amigo Grande så är vi självklart det naturliga valet!

Vi fick även skriva autografer för allra första gången. Som ni kan se på bilden så har vi fått med våra stora biceps!

Kul med spelning! Nästa gång blir i Stångby! Där gillar vi att vara!

Efter spelningen åkte vi omedelbart till studion där Sebastian drack drinkar och sjöng sitt finaste. Anton och Anders sjöng sitt finaste de med, och snart har ni en uppföljare till skivan Natten att lyssna på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *