Årskrönika 2018

2018 har varit minst sagt ett händelserikt år. Och med 2018 så menar vi ungefär från oktober 2017 till december 2018. Vi tar några av höjdpunkterna här!

Sjörövar-Rövare
För första gången spelade vi in en skiva i extern studio; hos Johan som även släppte skivan genom sitt bolag. Vi firade släppet med att ha ungefär nio föreställningar för ungefär 1000 barn under en vecka på Nydalateatern för förskolebarnen i (framför allt) Malmö Öster. Skivan och föreställningen hade temat Sjörövare, Sjörövar-rövar och andra rövare.


Tidens led
Vi följde upp med en ny skiva tillsammans med Johan. Den här gången blev det storbandsjazz blandat med härligt blåsiga ska-låtar om dinosaurier och andra förhistoriska djur. Även denna gång följde vi upp med inte mindre än två veckors föreställningar på Nydalateatern. Sammanlagt runt 16 föreställningar för cirka 1500 barn. Vecka två avslutades med föreställning på stora scenen i Folkets Park där vi avslutade Förskoleförvaltningen i Malmös språkvecka.

Jönköpings-turné
Under vecka 15 gjorde bandet en fem dagar lång turné bland förskolor i Jönköping. Under dessa fem dagar gjorde vi inte mindre än 16 spelningar på förskolor i och omkring Jönköping.

Ny medlem och Dagen
Efter arbetet med de båda skivorna (Tidens led och Sjörövar-rövare) hölls en omröstning i sluten grupp om att Producent-Johan skulle tas in som fullvärdig medlem i bandet. Johan röstades in och välkomnades med varma kramar och löften om evig berömmelse. Första initiativet till nytt album togs direkt då Johan tonsatte några av Anders överblivna texter från skivan Natten. Första singeln Gammal som jag släpptes den 20:e december och albumet kommer i januari 2019.

After work i Lomma
En lite udda sak som hände var att några förskolor i Lomma bjöd in oss som After Work-band för personalen. Iförda våra vanliga scen-kostymer med vår vanliga repertoar av låtar bjöd vi på en rungande Musik-quiz som uppskattades mycket av den uteslutande vuxna publiken!

Spelningar
Under året har vi spelat på Nydalateatern, förskolor över hela Malmö, visfestivalen i Lund (vårt pris för att förra året ha kammat hem förstapriset i barnvisetävlingen), festival i Kävlinge samt Kirsebergssalen och Kirsebergsteatern. Vi har även gjort avstick till bland annat Lunds kommun och, som nämnts tidigare i inlägget, Jönköping. Vi har helt klart haft fullt upp!

Stort tack igen till alla arrangörer, vuxna, barn, förskolor och förskolepersonal som streamat, bokat oss och kommit till våra spelningar! Nu smids planerna för fullt för världsherravälde 2019.

Vi ses!

/Rimstad Rockerz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *