2020 Världens sämsta år för alla andra

Året 2020.

Ett år som kunde blivit ett perfekt år, med skämt om perfekt syn, blev istället en omställning för alla. Vi ska hålla distansen, stanna hemma, beställa mat från internet, inte träffa släktingar eller gå på kulturevenemang alls. Detta innebar ödesdigra konsekvenser för alla kulturutövar, alla utom oss!

Visst, vår spelning på malmöfestivalen blev inställd, men vad är en inställd spelning om inte en spelning? Så vår dröm om att spela på Malmöfestivalen slog in, Ulf Lundell-stajl! Trots detta blev 2020 det bästa gigåret än så länge, för allt går om man är villig att göra helt orimliga saker som att spela 4 spelningar i hällregn eller sex stycken spelningar i 0 grader, och orimliga saker är lite av vårt signum!

Att spela sex spelningar i 0-gradig blåst har dock en och annan konsekvens. Till exempel så råkade Sebastian tappa sitt plektrum i början av en låt, men i noll grader känner man inte sina fingrar så han märkte ingenting. Detta resulterade i att han bara stod och viftade med handen framför gitarren en hel låt utan att spela en enda ton. En annan konsekvens är att samtliga i bandet blev sjuka hela veckan efter spelningarna, och jag vet vad ni tänker! Ni tänker ”där ser ni, håll distans”, men det gjorde vi! Barnen var flera meter från oss och uppdelade i hagar och på vissa spelningar hade vi till och med byggt något av ett kravallstaket för att hålla borta vågorna av barn som gärna vill komma upp på scen och dansa. Så det var ju säkert kylan som gjorde att minst en av oss fick positivt testsvar.

Några kul citat från höstens spelningar:

”Såå bra ni är, och vad kul at ni spelar för oss trots omständigheterna (hällregn)” – Pedagoger på en förskola

”Ni är bättre än Ulf Lundell, kvittar vad alla andra säger” – Linus 6 år

”Jag tror jag dör, jag kan inte känna mina händer eller ben längre..Jag är så trött, låt mig bara ligga här och sova..” – Anton efter en spelning i 0grader och storm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *